Президентът Румен Радев остро осъжда системните нарушения на правата на българите

...
Президентът Румен Радев остро осъжда системните нарушения на правата на българите
Коментари Харесай

Радев и Външно с остри реакции след побоя над българин в Охрид

Президентът Румен Радев остро осъжда систематичните нарушавания на правата на българите в Република Северна Македония и насаждането на ненавист към тях, резултат на която е нападението против българина Християн Пендиков в Охрид, който е секретар на българския културен клуб в града, оповестяват от администрацията на президента.

Оттам прецизират, че страната ни има подготвеност да провежда въздушната евакуация на Пендиков и да обезпечи неговото лекуване, а малко по-късно от посолството ни в Северна Македония оповестиха, че превозването ще бъде осъществено още през днешния ден с военно-ттранспортния аероплан " Спартан " и Пендиков ще бъде настанен за лекуване във ВМА. 

Припомняме, че Пендиков беше пребит в заведение в Охрид в четвъртък вечерта от трима души, тъй като " е българин ". Вследствие на побоя, по информация на Нова телевизия, той е със междинни телесни повреди - счупена челюст, комоцио, спукан прешлен на врата. Предстои му интервенция в понеделник. От българска страна беше декларирана и подготвеност той да бъде евакуиран по въздух и лекуван у нас, заяви БНР
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР